[new] [Todo]

Brexit Bad Dreams

NARIGHEID

Ik ontdekte vorige maand een prachtige visualisatie van de verdragssituatie in Europa. Die afbeelding bracht overzichtelijk in kaart welke landen getekend hebben voor welk multilateraal verdrag tussen Europese landen. En dat plaatje was f**K8ng informatief.

Kraakhelder

Een kraakhelder kompas om die brexitbende mee te bevaren (sorry, ik heb een nautische nacht, vannacht). Maar ik kan die prachtplaat niet terugvinden. Ik krijg het ook niet gegoegeld. Nog nooit gebeurd. Wat een narigheid. Mijn andere ik protesteert. Lekker belangrijk allemaal. Waar gaat dit gelul dan over? Beknopt.

  • Welk land doet mee aan wat? Voor 'wat' lees Europees verdrag over Recht, Vrijhandel, DouaneUnie, EconomischeRuimte, EU, EuroMuntZone, Schengen, ....Maar het gaat over ...

Kaart kwijt dus. Dan maar een betere infographic maken. Een hoop werk vanuit deze bronnen.

DE VERDRAGEN

=================================== BREXIT =================================================================================================

NARIGHEID Ik ontdekte vorige maand een prachtige visualisatie van de verdragssituatie in continentaal Europa. Die afbeelding bracht overzichtelijk in kaart welke landen onder welke Europese verdragen vallen. Een kraakhelder kompas om die brexitbende te bevaren (sorry, ik heb nautische nacht, vannacht). Maar ik kan die prachtplaat niet terugvinden. Ik krijg het ook niet gegoegeld. Nog nooit gebeurd. Wat een narigheid. Mijn andere ik protesteert. Lekker belangrijk allemaal. Waar gaat dit gelul dan over? Beknopt. Welk land doet mee aan wat? Voor 'wat' lees Europees verdrag over Recht, Vrijhandel, DouaneUnie, EconomischeRuimte, EU, EuroMuntZone, Schengen, ....

ENERGIE Waar haal ik godsnaam de energie vandaan? Om de Brexit-verlichting aan te steken. What do I care? Fuck Brexit en de EU. Wat moet je in godsnaam met dat corrupte bestuurlijke systeem en de ondoorgrondelijke wetgeving die de kongsi produceert. Omdat ik denk - ik ben boos. Ik ben woest over de domheid, incompetentie, demagogie en kinderlijke onverantwoordelijkheid van de Britse politieke elite. Ik walg van het routinematige EU-afzijken door de tabloids. Ik ben teleurgesteld in de weg-stem van mijn misleide Brise vrienden. Maar er is meer dan boos. Er is ook dharma. Want ik brand niet op emotie alleen. Door Dharma wil ik de verwachte rampspoed aborteren nu het nog kan. Hapklaar inzicht moet het klinische werk doen. Ik draag daaraan bij.

INSPANNING Mijn inspanningen ben ik aan de Heimat verplicht. Voor het land dat me een paspoort heeft gegeven, bescherm ik met geestdrift de vrijhandel met Nederlands derde exportland. Ik hijs de spinaker (youtube rapt: gas, gas, gas) om deze regatta te winnen. Een overwinning van de KoudeCognitie die een omwenteling te weeg brengt. Pathos druipt af. Ratio rules. Analyse in plaats oordeel. Malle slogans morfen in inhoudelijk debat. Kranten verkopen minder lulkoek. De onderhandelingen tonen een breidwillig verstand van zaken. We voegen een onmisbaar scheutje empathie toe. Dan moet het lukken.

Lukt het allemaal niet dan gaat het Nederland kosten. Waarom? Omdat we drijven op export. Relatief heeft Nederland het grootste handelsoverschot ter wereld, groter dan China of Duisland. Komt er geen deal dan krijgen we drama. Veel kleine bedrijven gaan over de kop. Denk aan de transporteur met drie vrachtwagens die bloemen naar Engeland rijdt. Maar de bloemen vergaan nu voordat ze in de supermarkt staan. Klap voor de kweker. Een ramp voor het transportbedrijf. De onderneming verliest zijn enige klant en gaat naar de kloten.

IMF Het IMF waarschuwt voor de aanzienlijke schade die Nederland gaat oplopen. Alleen de Ieren krijgen een hardere klap.

TE DOEN: UITZOEKEN Aston Martin Yearly Report 2017 (en ook 1967 ;-) Recent (2 weeks) news [brexit, aston martin] opzoeken voor `Brexit? No Problem!`

( by kred to ME at 2018-09-02 00:16:27 in Todo )International money transfers? Worldremit beats your bank!

Domains, Hosting? Go Versio!

[Login to add a comment]
[new]