[new] [Sports]

Voetbal wordt steeds leuker

VOETBAL

De champions league was geweldig. Euro2 was top. WK2018 was een openbaring. Wedstrijden? Better al the time. Lokale competities gaan volgen. Geïnspireerd door de MxBees from Africa. Schakelde Japan Senegal uit? Verdriet. Schakelde Japan België uit? Nee, Frankrijk. Niet de M-factor. Niet deze keer. Maar laat ik terzake komen. Frankrijk -- Engeland. Alo, Aloha, Alo. A dream comes true. Aartsvijanden in de voetbalring. The ultimate public spectacle. Praize the lord, Haleyuyja, Amen.

WODAN

Ik ben nu in de rust van EN-KR. Natuurlijk ben ik voor de Engelsen. Ik heb nooit een walgelijker figuur ontmoet dan die Kroaat. Dat was een Kroatiër uit Kroatië. Hij zeek zijn hoogbenige schone zo ongenadig af dat hij me deed denken aan de Georgiër die mijn NSB-vader doodsloeg op Texel in de vroege avond van die verschrikkelijke woensdag in de lente van 1945. Maar ik zit niet met de pakken neer, zoals mijn vader zei. Tot ze hem doodsloegen. Toen zei hij niets meer. Wat een verschrikkelijke woensdag was dat. Sindsdien heb ik altijd een hekel gehad aan woensdagen. Niet dat ik er bang voor ben. Niet dat ik niet kan slapen op dinsdag of zo. Maar ongemakkelijk ben ik nog wel soms als ik aan woensdag denk.

Nu

En nu is het ook woensdag. Komt woensdag niet van Wodan? En donderdag voor Donar? Nog even en ik leen een kuttenlikker om met op mij de foto te gaan voor mijn profiel op spiritpussy.com. Girls kissing dogs.

ZO VEEL GROTER

Engeland-Frankrijk is zo veel groter dan een WK-wedstrijd. It is a civil war. Continentals versus Islanders. Farage versus Timmermans. Passion versus common sense. Louis XIV versus Cromwell. Mitterand versus Tatcher. Laat je nu niet wegvoeren, Dirk. Zwem, vecht, doe je best. Wees een recalcitrante zalm.

THE 2018 PUBLIC SPECTACLE

Engeland-Frankrijk is de droomfinale. Geestiger dan een finale met Duitsland. Engelsen noemen Fransen `frogs`. Rivaliteit en animositeit zitten eeuwen diep. Ongeveer de helft van de Engelse woorden zijn Frans. Great Brittain? Ja, klein Brittanië is in Frankrijk: Bretagne. Voulez vous coucher avec moi ce soir? Nee met standaard frans red je het niet in GBR.

( by kred to Who at 2018-07-11 19:36:25 in Sports )International money transfers? Worldremit beats your bank!

Domains, Hosting? Go Versio!

[Login to add a comment]
[new]