[new] [Media]

How Ad Blockers Destruct and Create

AD BLOCKER BLOCKERS

Is this BLOCKED?

= https://www.worldremit.com/en/how-it-works

This is the ad's link (check it out, it's good):

BEFORE 2017-09-28

Vrijwel iedere fervente desktopper heeft een advertentie-blokker in zijn favoriete browser.

Vanzelfsprekend!

Hoe vervelend is het niet dat na elk filmple een schreeuwlelijk je `youtubeperience` vergalt. Wie luistert er een radio-zender waar elk plaatje eindigt in een commercial? Waar reklame een live-verslag onderbreekt? Waar reklame deelneemt aan elk gesprek of debat.

Ad Blockers are a Blessing

Zonder een ad-blokker was youtube nooit de spil geworden in mijn media-verzameling. Ik luister graag naar de radio omdat die kan verrassen met een liedje dat nieuw en leuk is. Met een uitgekiende verzameling playlists krijg je een ideale mix. Je kiest zelf door een playlist te spelen. Is de lijst afgespeeld, dan neemt youtube het over en komt soms met een aangename verassing. Zonder advertenties: ideaal. Met commercials: irritatie. Wil je een rijkere Spotify? Go Youtube! Wel is een ad blocker dan pure noodzaak. Anders ren je terug naar radio, usb-sticks, CD's, Ipod, of een streaming dienst.

Ad Blockers are a Curse

Voor een krant, een tijdschrift of een boek betaal je. Dat is vrij normaal. Aan de andere kant: `content` op het web is gratis. Althans, dat verwachten we. Maar "on-line" kost ook geld. Iemand maakt de video's, foto's, verhalen, analyses, recensies, reviews, afbeeldingen, grafieken, enzovoorts. Zonder inspanning, geen content. Al dat moois vereist creativiteit, denkwerk en noeste arbeid. En dan hebben we nog het leger van techneuten, redacteurs, webmasters, moderators die al dat moois `on-line brengen' op de internet-infrastructuur. Allemaal gratis? Free4all? Dream on! Zonder inkomsten kan geen enkele klasse app overleven. Reklame levert die inkomsten. Ad blockers vangen die inkomsten af. Ze zijn een vloek omdat ze het klassieke internetverdienmodel om zeep brengen.

Creative Destruction

Wie zijn de verliezers?

 • de collectieve machine achter het oude (gratis en open) internet zoals we dat kennen

Wie zijn de winnaars?

 • de oligopolische platforms die geld vragen voor hun service, of door netwerkeffectmacht hun voorwaarden kunnen dicteren

Wat zijn de gevolgen?

 • Ad blockers ruineren het verdienmodel van de collectieve machine. Langzaam maar zeker loopt de machine vast. Milioenen web sites gaan ten onder. Geen inkomsten, geen innovatie, geen onderhoud, geen relevantie, geen bezoekers, nog minder inkomsten, ...
 • Subscription formules (Netflixen, Spotifies, ????) met een gewaardeerde denst die niet afhankelijk zijn van adverientieinkomsten kunnen profiteren
 • Facebook, Tencent en andere oligopolisten met een gigantisch aantal actieve en afhankelijke leden kunnen advertising doordrukken en krijgen daardoor een groter en snelgroeiend deel van de adverntiemarkt.

Conclusie

Gevolgen voor `Het Internet`: Toenemende

 • Concentratie
 • Isolatie
 • Ongelijkheid

Afnemende

 • Netneutraliteit

Google: winnaar of verliezer?

Google is het hart van de `collective machine` !! uitwerken !!

Links

De Trechter

Alle grote techs (google, youtube, twitter, facebook, instagram, etc.) werken min of meer hetzelfde. Behagen! Proberen om meer van `jouw smaak` aan te bieden. Youtube speelt clips die -- volgens de algorithmes -- in de buurt liggen van wat jij afspeelt. Draai je alleen Nederlands levenslied dan heeft youtube heeft het makkelijk en dient meer volkszangers op. Kleine kans op een verrassing, bijvoorbeeld een evergreen van Elvis Presley, die je ook leuk vindt. Je zinkt steeds dieper in een smartlaptrechter. Mijn trechterangst is groot. Daarom zoek ik vaak met ongerijmde combinaties van woorden die een onvoorspelbaar resultaat opleveren. Ik bekijk de onbekende suggesties. Bevalt de clip dan voeg ik die toe aan een playlist. Zo niet dan op naar de volgende clip. Het resultaat vind je op:

Hoe is dat resultaat ontstaan is? Mijn toevoegingen zijn 'gelogd' op twitter:

Ad blocker dectection

( by kred to All at 2017-07-26 23:24:01 in Media )International money transfers? Worldremit beats your bank!

Domains, Hosting? Go Versio!

Comments

 • 2017-09-28 17:59:14: kred says

  Beat the ad-blockers. View this page source. Search for `versio`

[Login to add a comment]
[new]